Curatenie-baie
CUM SĂ CUREŢI BAIA ÎN DOAR 15 MINUTE
februarie 23, 2016
Show all

Curatenia post-renovare

Curatenie apartament

Cu siguranta, dupa plecarea muncitorilor, vei avea in casa saci cu moloz, resturi de materiale de constructie, mult praf si un haos general. In acest articol vei descoperi prin ce mijloace poti sa faci curatenie rapid si eficient.

Primul pas pe care trebuie sa-l parcurgi este sa te informezi cu privire la caracteristicile produselor de curatare existente pe piata. Pentru rezultate optime, renunta la solutiile cu uz general in favoarea celor specializate.

In functie de tipul suprafetei si al murdariei, gasesti pe piata produse profesionale pentru placi ceramice, parchet, lemn, suprafete din sticla, inox etc. Nu in ultimul rand, respecta o anumita ordine in procesul de curatare a diverselor suprafete, pentru a nu munci de doua ori. Incepe curatenia de sus in jos, si nu invers. De exemplu, curata urmele de vopsea de pe tamplarie si apoi de pe parchet.

O curatenie completa presupune parcurgerea urmatoarelor etape:

Eliminarea reziduurilor de materiale de constructii (ciment, var, vopsea, chit, adezivi etc.)
Ai grija sa inlaturi petele de vopsea imediat! Dupa uscare acestora, operatiunea va fi mult mai dificila. Pentru petele de vopsea si resturile de adezivi (atat pe baza de rasini naturale, cat si sintetice) foloseste un decapant care se aplica pe suprafete orizontale, dar si verticale (rame, geamuri, usi, pereti). Pardoselile si peretii pe care s-au montat placi ceramice se mai pot curata cu un spaclu sau o ustensila cu lama. Cu ajutorul acestei ustensile scapi rapid si de stropii de var sau vopsea de pe geamuri.

Curatarea caloriferelor, prizelor, intrerupatoarelor

In cazul in care caloriferul este nou, e suficient sa-l stergi de praf, iar apoi sa-l montezi. Daca este mai vechi si necesita spalare sau vopsire, iti recomandam sa faci  aceste operatiuni inainte de a-l monta.

Aspirarea si curatarea pardoselilor

Principala problema din timpul si dupa etapa de renovare o constituie praful, care poate patrunde in cele mai ascunse colturi. Il poti inlatura cu ajutorul unui aspirator. Pentru a ajunge in aceste locuri greu accesibile, apeleaza la aspirator, folosind duza pentru spatii inguste. Totusi, inainte de aspirare, ar fi bine sa maturi toata suprafata, pentru a evita infundarea tevii aparatului cu reziduuri de materiale de constructie.

Spalarea covoarelor, mochetelor si a tapiteriei (canapelelor, scaunelor, fotoliilor)

Pentru o curatare eficienta si in profunzime foloseste un aspirator cu functia spalat-aspirat. Daca suprafetele amintite sunt foarte murdare sau prezinta un grad ridicat de deterioare, apeleaza la serviciile unei curatatorii.

Texturi diverse

Pentru sticla, inox, lemn sau ceramica foloseste un curatitor cu aburi care indeparteaza chiar si cele mai mici particule de ciment, chit, vopsea etc. Un astfel de aparat prezinta avantajul curatarii rapide si cu efort minim. Dupa etapa de curatare propriu-zisa a baii, este necesar sa o dezinfectezi cu produse speciale. Daca ai copii sau esti alergic, evita sa folosesti dezinfectante pe baza de hipoclorit de sodiu. Cel mai recomandat este sa te orientezi spre produse bio (Bentley Organic, Sodasan etc.).

Cu siguranta, timpul este foarte important pentru fiecare dintre noi. De aceea, trebuie sa stii inca de la inceput ca, daca vei apela la ajutorul celor dragi pentru a face curatenie, operatiunea ar putea dura chiar si o saptamana. In schimb, daca soliciti serviciile unei firme specializate in curatenie, timpul se poate reduce la o zi.

Comments are closed.