Curăţenie de durată cu 4 trucuri

robot-aspirare-care-se-intoarce-la-baza-pt-alimentare
Aspirator Robot: ce este si cat de bine curata?
ianuarie 14, 2016
Curatare scari
Curatarea cu gheata carbonica
ianuarie 22, 2016
Show all

Curăţenie de durată cu 4 trucuri

Produse de curatenie organice

Iată câteva soluţii, trucuri şi secrete care te ajută să menţii curăţenia pentru mai mult timp.

Alcool pentru geamuri

Este uşor să le cureţi, dar greu este să faci în aşa fel încât ferestrele să rămână sclipitoare mai multă vreme. Umezeala, variaţiile de temperatură şi condensul abureşte şi murdăreşte geamurile. Iată soluţiile:

* Urmele de ploaie de pe geamul exterior nu vor mai fi vizibile dacă, după ce ai spălat geamurile, vei şterge suprafaţa exterioară cu un amestec format din alcool şi o soluţie anticalcar. Amestecă în părţi egale alcool şi soluţie anticalcar, pune-le într-un pulverizator, stropeşte geamurile exterioare şi şterge apoi cu o cârpă. Uită de ploaie! Geamurile nu vor mai avea urme sau pete.

* Geamurile nu se vor aburi dacă vor fi curăţate cu un amestec în proporţie egale de alcool şi glicerină. Aplică soluţia pe geamuri, şi şterge cu o cârpă moale. Efectul “antiabur” durează două săptămâni.

Suc de lămâie pentru inox

Inoxul este unul dintre metalele dificil de curăţat, mai ales din cauza faptului că se pătează uşor. Soluţia: sucul de lămâie.

* Prepară o soluţie formată din sucul unei lămâi şi apă. Foloseşte soluţia pentru a clăti obiectele de inox. Şterge-le cu un şervet de hârtie.

Oţet pentru veselă curată

Pentru ca vesela şi paharele să arate perfect, trebuie să le freci până devin strălucitoare. Procesul este un mare consumator de timp. O soluţie la îndemână este oţetul alb.

* Trece vesela şi paharele spălate printr-o soluţie de apă fierbinte şi oţet alb. Poţi prepara această “baie” chiar în chiuveta de la bucătărie, după ce acoperi scurgerea. Limpezeşte vesela prin acest amestec şi las-o să se usuce. Şi farfuriile, dar mai ales paharele, vor fi sclipitoare, fără nici o pată, şi asta fără să fie nevoie să le ştergi.

Ulei aromat pentru covor

Există soluţia şampoanelor pentru covoare, a aspiratoarelor cu apă şi variantele profesionale. Dacă nu poţi apela la ele, încearcă oţetul alb.

* Amestecă o parte oţet, două părţi apă, câteva picături de ulei esenţial şi două linguriţe de soluţie pentru spălat vasele. Pune totul într-un pulverizator şi stropeşte covoarele înainte să le aspiri. Se vor curăţa foarte bine, iar aerul va mirosi a curat şi proaspăt.

* Dacă vrei o soluţie care, în acelaşi timp, să dezinfecteze, adaugă în preparatul de mai sus şi o parte de alcool medicinal.

Comments are closed.